Logo . Logo_lillet.net

Situaciˇ de l'estaciˇ

Escut de La Pobla de Lillet

L'estaciˇ estÓ situada a La Pobla de Lillet,
a la Comarca del BerguedÓ (Barcelona)

Situaciˇ GeogrÓfica

El municipi de La Pobla de Lillet estÓ situat al nord de la provÝncia de Barcelona, en el vessant prepirinenc, al sector nord-oriental del BerguedÓ, a l'alta vall del Llobregat. El terme municipal ocupa la part llevantina de la vall de Lillet, en la confluŔncia dels rius Llobregat i Arija.

El seu terme municipal de 51,5 km▓, s'estÚn a banda i banda de les estretes valls de Lillet i de l'Arija, en un terreny molt accidentat ocupat per boscos de pi roig i de faig, per pastures i per alguns petits camps de conreu. Pel sector nord, els cims de Cesquera, el puig de Sant Eloi i les carenes de les Comes, les Roques del Bruc i de Carbonells separen el terme de la Pobla de Lillet de Castellar de n'Hug; a l'est, el riu Arija el separa del RipollŔs; a l'oest, limita amb Guardiola de BerguedÓ i sant JuliÓ de Cerdanyola, i al sud, els plans del CatllarÓs i el puig Lluent termenegen amb Castell de l'Areny.

Mapa de situaciˇ

El poble, situat a 843 metres, tÚ un caracterÝstic nucli format per barris separat pel Llobregat i l'Arija. L'activitat econ˛mica, a part de l'agricultura i la ramaderia, que han estat forša importants, ha estat especialitzada en el sector secundari (mineria, transformacions mineres, tŔxtil, paper...). Aquest sector ha sofert en els ˙ltims decennis les conseqŘŔncies de la crisi econ˛mica. L'empenta turÝstica de la zona redueix les conseqŘŔncies d'aquesta crisi.

Font de les dades: Ajuntament, Idescat, elbergueda.org

vÓlid HTML

PÓgina optimitzada per a la visualitzaciˇ amb el navegador Firefox

eltemps@lillet.cat

vÓlid css